Poradna VeGA 36-60

Autor: | Vloženo: 17.04.2016 000 14:21 | Témata: Poradna VeGA 36-60

Olej a spotřeba

Nechci psát novou recenzi a tak zde doplňuji zkušenosti z dvouleté praxe s tímto strojem.
OLEJ - do motoru patří motorový olej 15W-40 a podle toho jak se vám podaří vylít starou náplň se do motoru vejde cca 0,5l.
Tedy 1 litrovka vydrží dva roky (2 výměny). Výměnu doporučuji se začátkem sezóny. Zahřát motor, vylít olej (odšroubovat šroub na boku motoru a naklonit rotavátor), nalít nový a může se začít pracovat.

SPOTŘEBA - odsledovaná spotřeba motoru je cca 1l Naturalu 95 na 1 hodinu při plných otáčkách, přičemž se dá udělat asi 100 m2 záhonů.

Co se týče poruch během dvou let, tak jedinou věcí je povolování motoru vibracemi. Motor je přichycen k plastovému lůžku třemi šrouby na klíč 12mm a ty se občas povolí. Takže buď dotahovat nebo dát lepší matky, případně lepidlo na závit.

Ještě doporučení pro bezproblémové startování motoru. Jak už někdo psal v recenzi, je nutné před delší odstávkou z motoru dostat všechen benzín.
Když jsem se pokoušel nastartovat motor po asi půlročním stání, bylo to o nervy. Asi až na 20-tý pokus. A to jsem měl v nádržce beznín se stabilizátorem Briggs a Stratton (vyhozené peníze).
Loni po jarních pracech jsem tedy vypustil veškerý benzín přes šroub na kovové plovákové komoře karburátoru (mělo by stačit nechat dojet motor do chcípnutí) a letos první start po roce stání? Nalil jsem ČERSTVÝ benzín, chviličku počkal až si nateče kam potřebuje a na první zatáhnutí motor nastartoval - paráda. Tohle platí i pro sekačky, křoviňáky apod.
Tak snad to bude pro někoho užitečné.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.